Aktuellt

Ny version av SITHS eID-appen för Windows

Den 4 april släpptes en uppdatering av SITHS eID-appen 2.0 för Windows. Föregående version kommer att supporteras till 4 oktober 2023.

Den uppdaterade versionen av SITHS eID-appen 2.0 för Windows innebär följande viktiga förändringar:

  • Uppdaterat stöd för SITHS eID Portal. När den nya SITHS eID-portalen lanseras så behövs den nya versionen av SITHS eID-appen bland annat för följande användningsfall: aktivering av SITHS-kort, upplåsning av SITHS-kort, samt hantering av certifikat på SITHS-kort via Mina sidor. För inloggning och konfiguration i SITHS eID-portalen kan den tidigare versionen av appen fortsatt användas.
  • Stöd för Windows 11. Från och med denna version supporteras användning av SITHS eID-appen för Windows även på Windows 11.
  • Förbättringar och felrättningar. Denna version innehåller ett antal felrättningar och förbättringar. Mer information om dessa återfinns i release notes.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler som ska ersätta dagens SITHS Admin och SITHS Mina sidor.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan