Aktuellt

Ny lanseringstidpunkt för SITHS eID Portal och SITHS eID Mina sidor

Inera informerade i mars om att lanseringen av nya SITHS eID Portal och SITHS eID Mina sidor har senarelagts i syfte att säkerställa lösningens kvalitet. Ny tidpunkt för lanseringen blir slutet av januari 2024.

SITHS eID Portal och SITHS eID Mina sidor ska ersätta dagens SITHS Admin och SITHS Mina sidor. Lanseringen av de nya portalerna planeras ske under senare delen av januari 2024. Inera arbetar för närvarande med planeringen och återkommer med ytterligare detaljer så fort som möjligt. Detta beslut medför att Inera planerar att förlänga nuvarande avtal med Telia till och med 31 januari 2024 och att Inera fortsätter att tillhandahålla Net iD licenskostnad och support – att detta ingår i priset för SITHS – även för perioden från 1 juli 2023 till och med 31 januari 2024.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler som ska ersätta dagens SITHS Admin och SITHS Mina sidor.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan