Gå till innehåll

Nationella tjänsteplattformen byter funktionscertifikat

Den 4 mars kommer Nationella tjänsteplattformens funktionscertifikat att gå ur tiden. Vi kommer att byta till nytt funktionscertifikat redan i slutet av februari för att hinna hantera eventuella problem som kan dyka upp.

Alla e-tjänster som använder Nationella tjänsteplattformen måste senast den 25 februari 2018 acceptera det nya funktionscertifikatet för både test- och produktionsmiljö. Om inte detta görs i tid, kommer de tjänster och system som använder Nationella tjänsteplattformen inte att kunna utbyta information via tjänsteplattformen.

Bytet sker den 26 - 28 februari

I SIT (Test) och QA kommer bytet av funktionscertifikat att ske i början av februari 2018 och i Produktion kommer bytet att ske mellan den 26 och 28 februari. Teknisk information om certifikaten finns på denna sida

Kan påverka system som begränsar åtkomst via HSA-id:n

Värt att notera är att HSA-id för SIT (Test) och QA har justerats på grund av en ändring som HSA Förvaltning genomförde under 2016. Då ändrades prefix i HSA-id från understreck till bindestreck istället. Om din organisation har begränsat åtkomsten till något system genom att bara tillåta vissa HSA-id:n, då behöver detta justeras innan vi byter funktinscertifikatet.

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan