Gå till innehåll

Nationella tjänsteplattformen byter funktionscertifikat

Den 4 mars kommer Nationella tjänsteplattformens funktionscertifikat att gå ur tiden. Vi kommer att byta till nytt funktionscertifikat redan i slutet av februari för att hinna hantera eventuella problem som kan dyka upp.

Alla e-tjänster som använder Nationella tjänsteplattformen måste senast den 25 februari 2018 acceptera det nya funktionscertifikatet för både test- och produktionsmiljö. Om inte detta görs i tid, kommer de tjänster och system som använder Nationella tjänsteplattformen inte att kunna utbyta information via tjänsteplattformen.

Bytet sker den 26 - 28 februari

I SIT (Test) och QA kommer bytet av funktionscertifikat att ske i början av februari 2018 och i Produktion kommer bytet att ske mellan den 26 och 28 februari. Teknisk information om certifikaten finns på denna sida

Kan påverka system som begränsar åtkomst via HSA-id:n

Värt att notera är att HSA-id för SIT (Test) och QA har justerats på grund av en ändring som HSA Förvaltning genomförde under 2016. Då ändrades prefix i HSA-id från understreck till bindestreck istället. Om din organisation har begränsat åtkomsten till något system genom att bara tillåta vissa HSA-id:n, då behöver detta justeras innan vi byter funktinscertifikatet.

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till Kundservice där du kan felanmäla en tjänst, få användarstöd eller beställa en tjänst.

Telefon

Kundservice, felanmälan och support