Aktuellt

Längre giltighetstid för Mobilt SITHS

Den 6 december 2021 lanserar Inera nya versioner av SITHS eID-apparna. Användare som har uppgraderat till den nya versionen av mobilappen kan hämta ett Mobilt SITHS som är giltigt i 24 månader istället för dagens 6 månader.

Den 6 december 2021 lanserar Inera nya versioner av SITHS eID-apparna, det vill säga SITHS eID Mobilklient och SITHS eID Windowsklient.

När en användare uppdaterar SITHS eID Mobilklient på sin mobiltelefon eller surfplatta kommer befintligt Mobilt SITHS att tas bort från enheten. Användaren kommer uppmanas att hämta ett nytt Mobilt SITHS, som kommer att vara giltigt i 24 månader istället för dagens 6 månader.

Senast 31 januari 2022 måste SITHS eID Mobilklient och SITHS eID Windowsklient uppgraderas till de nya versionerna. Därefter kommer de tidigare versionerna att sluta fungera.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan