Gå till innehåll

Kommunförbundet Skåne inför Ineras Personuppgiftstjänst för de skånska kommunerna

Sedan den 26 april i år har hela 33 kommuner i Skåne börjat använda Ineras Personuppgiftstjänst. Initiativet att ansluta till tjänsten kom från Kommunförbundet Skåne.

– Sedan 2014 har vi på Kommunförbundet Skåne varit ombud för Katalogtjänst HSA och Identifieringstjänst SITHS för Skånes kommuner, berättar Ottie Andersson som arbetar som tjänsteförvaltare på Kommunförbundet Skåne och HSA-ansvarig. Vi har sedan starten använt oss av den publika personuppgiftstjänsten Ratsit, för att hämta personuppgifter till kommunernas gemensamma HSA-katalog. Fördelen för oss att istället använda Ineras Personuppgiftstjänsten, är att vi nu får tillgång till fler uppgifter och höjer därmed kvaliteten i våra sökningar vid till exempel upplägg av personuppgifter i HSA, säger Ottie Andersson.

– Även om kommunerna inledningsvis endast kommer att använda Ineras Personuppgiftstjänst i Skånes HSA-katalog, Komkat, så kommer detta införande att ge ytterligare fördelar för de skånska kommunerna, menar Ottie. De kan nu enklare ansluta Personuppgiftstjänsten till egna lokala e-tjänster, utnyttja möjligheten till reserv-id, samt få en effektivare hantering av invånarens egna kontaktuppgifter. Kostnaden för att använda tjänsten även för egna system och tjänster faller inom ramen för vårt samverkansavtal som de redan betalar idag, berättar Ottie.

– Det här tycker jag är ett gott exempel på att flera kommuner kan samverka kring digitala tjänster, säger Ottie. Ett effektivt införande med så här många parter på samma gång, hade inte varit helt enkelt utan en samordnande resurs på Inera som hjälpte oss att hålla ihop projektets olika delar. Både vad gäller den administrativa införandeprocessen och den tekniska anslutningen, avslutar Ottie.

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan