Gå till innehåll

Inera samarbetar i utbildningsprogram för ökad digitalisering i kommunerna

Inera samarbetar med projektet ”Vägledande principer för e-tjänster och verksamhetsutveckling” och med Digitala kontoret i Skellefteå kommun i ett utbildningsprogram för ökad digitalisering i kommunerna i Västerbotten.

Utbildningsprogrammet har tagits fram inom ramen för Europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF,  som delfinansierade projektet ”Vägledande principer för e-tjänste- och verksamhetsutveckling” tillsammans med Inera och i samråd med Digitala kontoret i Skellefteå kommun som leder e-tjänstesamverkan i länet.

Utbildningsprogrammet ska ge fler och bättre verktyg för att arbeta med digitalisering och införandet av e-tjänster i kommunerna. Utbildningen innefattar kunskapsområdena tjänstedesign, processkartläggning, förändringsledning och effekthemtagning. Utbildningen startade den 13 februari med ett förberedande webbmöte.

De två målområden som har valts ut för att ingå i utbildningsprogrammet är:

  1. Socialtjänsten med framför allt biståndsförsörjning
  2. Samhällsbyggnad med inriktning på avfall, bygglov och miljö

Under utbildningsprogrammets gång kommer Digitala kontoret ta tillvara all samlad kunskap från utbildningen och använda den i utvecklingsarbetet med nya e-tjänster.

Läs mer om utbildningsprogrammet här

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan