Gå till innehåll

Inera på Nationella Patientsäkerhetskonferensen

I år deltog en rad av Ineras tjänster på den tionde Nationella Patientsäkerhetskonferensen som pågick 19–20 september i Stockholmsmässan.

Nationella Patientsäkerhetskonferensen är ett samarbete mellan arbetsgivarorganisationer, yrkesorganisationer, fackförbund, myndigheter och branschorganisationer inom hälso- och sjukvård. Sveriges Kommuner och Landsting som höll på i två dagar på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Från Inera deltog Vårdhandboken, Svenska informationstjänster för läkemedel, Journalen, Nationell patientöversikt, Pascal och Nitha som utställare.

Monterbild från Nationella Patientsäkerhetskonferensen med (från vänster) Fredrik Schölin, tjänsteansvarig för Nitha, Susanne Helgö, läkemedelsspecialist för Sil, Linda Gu, verksamhetsspecialist för Sil, Azin Azadmehr, apotekare och objektspecialist för Pascal, Norma Jansson, tjänsteansvarig Pascal, Sara Börjestrand, medicinskt redaktör för Vårdhandboken, Janette Linderstam, objektspecialist för Journalen och Madeleine Hammarström objektspecialist och verksamhetsspecialist IT för NPÖ. Foto: Emine Onatli

Trots ett fullspäckat program med många intressanta seminarier var det ändå många konferensdeltagare som besökte Ineras monter och ställde frågor kring patientsäkerhet.

En av deltagarna kom fram till Pascals monterbord och ställde frågan om huruvida man hade tänkt på patientsäkerheten inom Pascal.

-        Jo, du, det har vi, svarade Azin Azadmehr, apotekare och objektspecialist på Pascal.

Hon berättade hur verktyget fungerade och hur man hade tänkt till kring den viktiga frågan om patientsäkerheten, till exempel när Pascal varnar förskrivare om dubbletter för att undvika dubbel medicinering. Äldre varning och interaktioner är andra stöd i verktyget som främjar patientsäkerheten.

Efter cirka tio minuter av konversation gick frågeställaren vidare med en folder och med en ganska nöjd min.

-        De som besöker montern frågar faktiskt mestadels om hur Nationell patientöversikt fungerar så jag visar verktyget och gör en demovisning och jag visar såklart hur patientsäker den är, berättade Madelaine Hammarström, objektspecialist och verksamhetsspecialist IT för Nationell patientöversikt som också kallas NPÖ.

De flesta konferensdeltagare kom från verksamheter inom hälso- och sjukvård så det fanns ett stort intresse för Vårdhandboken. Bland de som besökte montern fanns medicinsk ansvariga sjuksköterskor i olika kommuner och utbildningsansvariga runtom i landet.

-         De delade med sig att de har stor nytta av Vårdhandboken och återkopplade kring användningen i sin verksamhet, berättade Sara Börjestrand, medicinskt redaktör på Vårdhandboken.

På konferensen fanns över 40 olika utställare på plats med information om och från företag och organisationer om åtgärder, digitala tjänster, hjälpmedel, innovativa produkter och mycket annat.

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan