Gå till innehåll

Hjälpmedelstjänsten, ny plattform i januari

Måndag 14 januari hämtar vi information ur det befintliga systemet och lägger in den i den nya plattformen. Detta tar 2 veckor, inklusive en verifiering av att allt gått rätt. På måndagen 28 januari 2019 kommer alla användare att få ett mejl med en länk och uppmaning att byta lösenord.

När man klickat på länken och angivit ett nytt lösenord är det fritt fram att logga in på Hjälpmedelstjänsten.

Vi kommer att följa det omläggningsschema vi tidigare berättat om. Det innebär stopp för uppdateringar i nuvarande system från och med måndag 14 januari.

Det finns fortfarande en del produkter och artiklar som inte kommer att flyttas med, då dessa inte är tillräckligt väl beskrivna enligt den tidigare publicerade städinstruktionen. För den som vill städa i det befintliga systemet är sista dagen söndag 13 januari. Information som inte flyttas med vid omläggningen får annars läggas till i det nya systemet av respektive organisation efter 28 januari.

Vid frågor om flyttstädning, eller användningen av den nya plattformen, kontakta kundservice.

Från tisdag 22 januari erbjuder Inera kostnadsfri introduktion till den nya plattformen för Hjälpmedelstjänsten via ett antal Skype-seminarier.

Överflyttning av gamla produkter och artiklar

Vi har tidigare sagt att produkter och artiklar som är utgångna för mer än 5 år sedan inte kommer att flyttas med till den nya plattformen. Det har dock visat sig att många av dessa äldre produkter och artiklar har relationer till artiklar som fortfarande är aktiva, till exempel reservdelar. Det innebär att vi behöver flytta med även äldre produkter och artiklar. Gränsen för när en utgången produkt eller artikel flyttas med har därför ändrats till utgångsdatum efter 1994-12-30.

Vi ber om ursäkt för att den här informationen kommer så sent, och förstår att det kan ställa till merarbete för vissa leverantörer. Vi tror dock att detta är det bästa sättet att lösa detta på.

Utbildning

Nu erbjuder Inera kostnadsfri introduktion till den nya plattformen för Hjälpmedelstjänsten via ett antal Skypeseminarier. Utbildningarna riktar sig till sjukvårdshuvudmän och hjälpmedelsleverantörer som är anslutna till Hjälpmedelstjänsten.

Här finner du information om utbildningar i Hjälpmedelstjänsten

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan