Aktuellt

"Han har gjort Inera relevant igen"

Ineras vd Peter Arrhenius hamnar på sjätte plats när Dagens samhälle rankar de makthavare som har mest inflytande över digitaliseringen i offentlig sektor.

Peter Arrhenius, vd, Inera.

Dagens Samhälle har genomfört bakgrundssamtal med tio makthavare med lång erfarenhet av arbete med digitalisering i offentlig sektor och utifrån dem rankat de 30 personer som finns med på listan. 

Motiveringen till topplaceringen lyder:

"Han har lyckats göra Inera relevant igen”, säger en makthavare. Någon annan tycker att han har arbetat för att skapa mer utrymme för innovation i kommuner och regioner i stället för att försöka driva utvecklingen uppifrån. De flesta är överens om att kommunernas och regionernas digitaliseringsbolag spelar en central roll och att Peter Arrhenius som vd har lyft bolaget. Framför allt när det gäller att leverera lösningar till regionerna. Några påpekar att han har en del jobb kvar att göra för att få företaget att bli lika relevant för kommunerna.

– Det här är framför allt ett kvitto på att Inera är på rätt väg och att våra kunder märker av att vi genomför en förändring som gör skillnad. Vi har en viktig roll i det offentliga Sverige med vår sektorspecifika digitala infrastruktur. Placeringen på listan är en bekräftelse på det, säger Peter Arrhenius.

Fler nyheter

Prenumerera på Ineras nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Ineras tjänster, projekt och kommande evenemang. Läs intervjuer med kunder och experter. Aktuellt från Inera skickas en gång i månaden.

Nyheter

Här hittar du övergripande nyheter om Inera.

Till toppen av sidan