Gå till innehåll

Forskare baserar sin avhandling på Rikshandbokens riktlinjer för en jämlik barnhälsovård

Forskare Johanna Tell har disputerat vid Blekinge tekniska högskola med sin avhandling som är baserad på Rikshandbokens riktlinjer för jämlik och rättvis barnhälsovård.

Johanna Tells avhandling "Webbaserade nationella riktlinjer för en jämlik barnhälsovård" handlar om de webbaserade riktlinjer på Rikshandboken i barnhälsovård, som vårdpersonal ska följa för att barn i Sverige ska få tillgång till en jämlik och rättvis barnhälsovård av hög kvalitet.

Johanna Tell forskar i tillämpad hälsoteknik och arbetar som barnhälsovårdssamordnare på Region Blekinge. Hennes forskning visar bland annat att det inte räcker med att enbart ha riktlinjer – de behöver även möta användarnas behov och det behövs rätt förutsättningar i regionerna för att riktlinjerna ska kunna följas och bidra till en jämlik barnhälsovård.

Hon är också ordförande för Rikshandbokens redaktionsråd och har gjort flera studier kring Rikshandboken som även fått internationell uppmärksamhet. För ett par år sedan blev hon bjuden till bland annat Yale University i USA för prata om sin forskning och sprida kunskap om Rikshandboken och svensk barnhälsovård internationellt.

Avhandlingen finns i sin helhet här

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan