Gå till innehåll

Förläng gamla SITHS funktionscertifikat – och använd gärna dessa på nya e-tjänster

Även SITHS funktionscertifikat - som används för kryptering av information när e-tjänster, system eller servrar ska kommunicera med varandra - kommer att kunna utfärdas med nya SITHS e-id funktionscertifikat från och med den 3 februari 2020.

Om ni har certifikat från den gamla CA:n (SITHS Type 3 CA v1) som går ut första halvan av 2020 rekommenderar vi att ni förlänger dessa innan 5 maj 2020, så att ni har gott om tid att planera utbytet till certifikat från nya CA:n (SITHS e-id Function CA v1).

För att ni ska kunna säkerställa att e-tjänsten kan kommunicera med alla andra e-tjänster den behöver kommunicera med, rekommenderar vi att ni påbörjar utbytet i god tid innan nuvarande funktionscertifikat blir ogiltigt.

Vad gäller e-tjänster som nyligen lanserats, eller som ni lokalt nyligen börjat använda, rekommenderar vi att ni börjar med att installera de gamla funktionscertifikaten – tills ni hunnit säkerställa att alla e-tjänster som den nya tjänsten ska kommunicera med – har installerat tillit till nya SITHS e-id CA v2. De gamla funktionscertifikaten går att utfärda till och med den 5 maj 2020. Driftsätter ni en tjänst efter detta gäller det att noga kontrollera med de övriga tjänster ni kommunicerar med så att de har installerat tillit till SITHS e-id Function CA v1.

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan