Gå till innehåll

Avvecklingen av E-blankettjänsten närmar sig

Som vi tidigare informerat om har Inera beslutat att avveckla E-blankettjänsten 31 december i år. Från 1 juli har det inte skett några uppdateringar i tjänstens innehåll.

Här kommer instruktioner till er som arbetar i kommuner om hur ni kan spara ner innehållet i E-blankettjänsten, både PDF-blanketter och formulären i Open ePlatform.

Det står er fritt att använda E-blankettjänstens formulär och blanketter på eget ansvar efter avvecklingen 31 december.

Spara blanketter

Kommuner som vill spara ner PDF-blanketterna kan göra det via denna länk

PDF-blanketterna innehåller styrtecken för logotype och adresser som ni behöver ta bort med lämpligt PDF-redigeringsverktyg.

Alternativt kan ni spara ner PDF-blanketterna från er kommunportal, då får ni med er kommuns logotype och adresser för respektive blankett.

Kommunspecifika blanketter

Kommuner som har kommunspecifika PDF-blanketter, och vill få en kopia av blanketten, kan kontakta Inera via kundservice.  

Open ePlatform-formulär

Inera har kommit överens med Open ePlatforms användarförening att göra hela utbudet i e-blankettjänsten tillgängligt i befintligt skick via den delade e-tjänstkatalog som alla kommuner har tillgång till i Open ePlatform. Beräknat datum för åtkomst av e-tjänstkatalogen är 25 november.

Tänk på följande om ni importerar formulären i er egen Open ePlatform i kommunen:

E-blankettjänstens formulär är enbart ”fyll i och skriv ut”, så ni måste själva redigera formulären så att de fungerar med förifyllnad av personuppgifter.

Ni måste byta upp personuppgiftsfälten som är textfältsfrågor till Kontaktuppgiftsfråga för att förifyllnad ska fungera.

Frågor

Frågor om hantering av e-tjänstkatalogen kan ställas till Kerstin Westerberg, kerstin.westerberg@norrkoping.se

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan