Aktuellt

Återkoppling från SITHS-dagen den 1 juni

SITHS-dagen genomfördes den 1 juni och för första gången sedan pandemin startade kunde vi ses på plats. Vi var drygt 60 personer på plats i Landstingshuset och 208 unika tittare deltog via direktsändningen på webben.

Agendan handlade till största delen om projektet Ny lösning för SITHS och vad som är på gång, både på kort och lång sikt. Vi fick även tillfälle att visa vissa delar av den nya SITHS eID-portalen, där fokus var på de delarna där Ansvarig utgivare måste medverka och konfigurera sitt Utgivningområde.

Vi hade även ett uppskattat pass om internrevision – Slöseri eller möjlighet - samt ett urval av våra anslutna organisationer som delade med sig av sina erfarenheter om införande av Mobilt SITHS.

Du som inte var med i Landstingshuset, eller inte hade möjlighet att se direktsändningen, kan se webbsändningen via länken nedan. Där finns också presentationen som visades under dagen.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan