Gå till innehåll

Annika Strandhäll gäst i Vitalismontern

På e-hälsotorgets scen utvecklade socialminister Annika Strandhäll sina tankar kring betydelsen av Vision e-hälsa 2025 i ett samtal med Malin Amnefält, samordnare på eHälsomyndigheten.

Annika Strandhäll, socialminister
Annika Strandhäll, socialminister Fotograf: Patrik Sjöberg

– Visionen är enormt viktig därför att den är en samlande faktor för myndigheter, kommuner, landsting och företag inom e-hälsa. Vision 2025 ger en tydlig målsättning att styra och planera mot, säger Annika Strandhäll.

Annika Strandhäll hade strax innnan hon kom till e-hälsotorget avslutat sitt invigningstal av Vitalis där hon beskrev den enorma potential regeringen ser i en ökad digitalisering av välfärds- och hälsosektorn. Samtalet på e-hälsotorget, som spelades in som en podd inom ramen för Vision e-hälsa 2025, gav henne tillfälle att berätta mer om regeringens tankar kring digitaliseringen och hur Sverige ska nå visionen.

– Visionen uttrycker väldigt tydligt att vi har en hög ambitionsnivå. Men 2025 ligger inte långt bort, det är viktigt att vi får upp farten i arbetet, säger Annika Strandhäll.

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till Kundservice där du kan felanmäla en tjänst, få användarstöd eller beställa en tjänst.

Telefon

Kundservice, felanmälan och support