Gå till innehåll

1177 Vårdguidens roll under sommarens skogsbränder och värmebölja

1177 Vårdguiden har bidragit med råd till allmänheten, stöd till myndigheter och medieintervjuer under den extrema värmen och de många bränderna under sommaren.

Här har vi samlat några av de inslag där 1177 Vårdguiden haft en roll:

  • På 1177.se har nyheter med råd med anledning av skogsbränderna och värmen publicerats regelbundet. 
  • Dessa råd har länkats till på ett stort antal myndigheters webbplatser, till exempel regeringen.se, socialstyrelsen.se, folkhalsomyndigheten.se och inte minst MSB.se och Krisinformation.se. Dessutom har ett flertal landsting/regioner och kommuner lagt upp information med hänvisningar till 1177.se eller tips om att ringa 1177.
  • Fler än vanligt har ringt 1177 med frågor om brandrök och om olika besvär till följd av värmeböljan.
  • 1177 Vårdguiden har regelbundet deltagit i samverkanskonferenser anordnade av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Socialstyrelsen.
  • 1177 Vårdguiden har fått många frågor från media. Staffan Gullsby, medicinskt sakkunnig läkare har gett intervjuer till Sveriges radio Ekot, P3 Nyheter, TT som publicerats i bland annat Aftonbladet och SvD. En intervju om brandrök blev helsida i samtliga tidningar i Dalarna.
  • I övrigt har media frekvent hämtat information från 1177.se och många gånger gjort faktarutor som helt bygger på 1177 Vårdguidens råd.
Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan