Gå till innehåll

Inför Almedalen

Tisdagen den 3 juli är Inera värd för en spännande heldag om digitalisering i Almedalen. Några av de medverkande berättar om sina förväntningar inför Almedalen.

Här några av de medverkande som deltar i Ineras panelsamtal och diskussioner om offentlig verksamhet i förändring med digitalisering som drivkraft. Alla seminarier finns under inera.se/Almedalen2018

 

Anna Nergårdh, regeringens utredare
Anna Nergårdh, regeringens utredare Fotograf:

Jag hoppas att vi kommer att prata mycket om hälsa i Almedalen i år inte bara sjukvård. Den bästa vården är den som inte längre behövs, för att vi utvecklat det förebyggande hälsoarbetet! Tillgänglighet för alla är den mest prioriterade frågan, att alltid tänka inkluderande och aldrig exkluderande!

Anna Nergårdh, särskild utredare för regeringen och överläkare. Hon deltar vid seminariet "Effektiv vård med nya patientströmmar – vilka krav ställer det på digitaliseringen?"

 

Jonas Ekström, överläkare, Region Västmanland
Jonas Ekström, överläkare, Region Västmanland

Fokus under Almedalen i år kommer nog ligga på migrationsfrågor och hur man skall lyckas bilda regering efter valet. Viktigast för digitaliseringen är att man lyckas leverera verktyg som faktiskt tar bort administrativa moment och underlättar medarbetarnas vardag! Det måste bidra till en effektivisering av vården. Här har vi inte alls varit särskilt framgångsrika hittills anser jag.

Jonas Ekström, överläkare region Västmanland och han deltar vid seminariet "Kan automatisering lösa bemanningskrisen i första linjens vård?".

 

Tomas Mörtsell, kommunstyrelsens ordförande, (C) Storuman  Fotograf: Tommy Söderlund
Tomas Mörtsell, kommunstyrelsens ordförande, (C) Storuman

En snackis även i år tror jag kommer att vara hur de främlingsfientliga krafterna kommer att profilera sig i Almedalen. Att göra digitalisering av offentlig sektor enkel och lättillgänglig för medborgarna tycker jag har en mycket hög prioritet.

Tomas Mörtsell, kommunstyrelsens ordförande, (C) Storuman och deltar vid seminariet "Robotar i socialtjänsten och AI i skolan – hur ska kommunerna digitaliseras?"

 

Sofie Zetterström, vice vd, Inera
Sofie Zetterström, vice vd, Inera Fotograf: Johan Ohlsson

Eftersom det är valår blir det naturligtvis mycket politik, och diskussioner kring den svåra parlamentariska situation som vi sannolikt ställs inför. Det är dock positivt att digitalisering inte är en partiskiljande fråga. Alla förstår att vi måste satsa mer, och ställa om välfärden så att den stöds av digitala tjänster. Nu när vi börjar få en mångfald av innovatörer och utförare av landstings- och kommunala tjänster är det extra viktigt att information kan följa patienten, brukaren eller invånaren genom olika livshändelser, oavsett system- och teknikval. Det är sånt som Inera är bra på!

Sofie Zetterström, vice vd, Inera.

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till Kundservice där du kan felanmäla en tjänst, få användarstöd eller beställa en tjänst.

Telefon

Kundservice, felanmälan och support